Pa sense feina


Sí, sí, sense feina. El meu amic Jordi Dorca, realitzador de tele, ens passa aquesta recepta que va aprendre fent “Sota terra”, un programa d’arqueologia de TV3 presentat per aquest magnífic divulgador de la història que és Eudald Carbonell.

Al programa en qüestió hi ha una petita secció de cuina que recupera receptes tradicionals catalanes que tenen a veure amb la zona excavada. En el capítol dedicat a la fortalesa d’Els Vilars d’Arbeca, a la comarca de les Garrigues, fundada fa 2.800 anys per la tribu ibèrica dels ilergetes, van explicar la recepta del pa sense feina, que ha estat recuperada per la Fundació Alicia, de Ferran Adrià.

Ingredients:
400 g de farina
300 g d’aigua
2 g de sal
10 g de llevat fresc o deshidratat

Elaboració:
1. Dissoleu el llevat en l’aigua a temperatura ambient i afegiu-hi la resta d’ingredients.
2. Remeneu la massa suaument durant 30 segons i deixeu-la fora de la nevera una hora.
3. Poseu-la a la nevera i deixeu-la reposar un dia, tapada amb un drap o paper de plàstic.
4. Traieu-la de la nevera i poseu-la dins d’una cassola petita ben enfarinada.
5. Deixeu-la a temperatura ambient fins que la massa dobli el seu volum.
6. Enforneu-la 30 minuts a temperatura màxima (uns 250 graus) amb la cassola tapada.
7. Traieu el pa de la cassola i enforneu-lo 10 minuts més sense cap recipient.
8. Deixeu-lo refredar.

ANABEL

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s