1a Setmana de la Malvasia de Sitges


Malvasia de Sitges

Imatge promocional de la 1a Setmana de la Malvasia de Sitges

Avui des del nostre bloc gastronòmic us volem fer una proposta. Des de demà dilluns dia 3 i fins al 9 de desembre se celebra la 1a Setmana de la Malvasia de Sitges.

La malvasia és particularment un dels meus vins preferits, de cor i de paladar. Un vi, conegut tradicionalment en la seva versió dolça, que Sitges ha conservat i continuat produïnt gràcies a la tasca de conservació de l’Hospital Sant Joan Baptista, però principalment és una varietat de raïm que, tot i que s’ha conegut més, com dèiem, en la seva producció com a vi dolç, també se’n produeix de seca, per la qual cosa, la varietat es pot adaptar a tots els paladars. Si em permeteu, recomano la de l’Hospital Sant Joan Baptista i la del celler Vega de Ribes.

La malvasia és un d’aquells vins que ja és patrimoni gastronòmic i cultural, un tresor que ha sobreviscut a través dels temps i que ara és més viu que mai. Aquesta iniciativa, la 1a Setmana de la Malvasia de Sitges ens permetrà fer una festa als incondicinals del vi i serà una gran oportunitat perquè els que no la conegueu en feu un tast de luxe, ja que maridarà degustacions gastronòmiques dels restaurants de la vila com La Nansa, La Salseta, Pic Nic, Iris Gallery, El Mascarón i Xampú Xampany. Podreu tastar el Blanc Subur, la Malvasia Dolça i Seca o l’escumós Monembasia de l’Hospital. I la Kassoleta, Sports Bar, El Cable, Roy, Pic Nic, Eguzki, Taberna Guria, L’Avinyet i Cañateca Prado, oferiran tapes  acompanyades de copes de Blanc Subur 2012. Sens dubte, una gran setmana que es presenta freda però amb l’escalf del bon vi i la bona cuina a Sitges.

Lídia

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s