Deliciós Sant Jordi


marinades amb vinagre balsàmic i sucre morè

Per celebrar el dia més bonic de l’any,  us deixem un poema que vaig presentar la setmana passada al concurs del forn de pa La Llibreria que es troba a la cruïlla dels carrers Diputació i Aribau de Barcelona (Aribau, 22). M’encanta el local per la seva llum i perquè sóc panarra de mena, a més, el somriure del forner, el valencià, Juli Álvarez, i la seva simpatia et fan tornar sempre. El local fa honor de la llibreria que abans ocupava aquest local i per això, fan tot d’activitats relacionades amb  la literatura, com presentacions de llibres dins mateix de l’obrador o aquest concurs literari de Sant Jordi de temàtica gastronòmica. El premi: mig quilo de pa cada dia durant un mes (no vaig poder resisistir-me a participar-hi, tot i que encara no sé si he tingut sort!). És un petit gran descobriment que de ben segur tindrà entrades posteriors, per parlar de les seves especialitats i la seva visió de negoci, encarada a donar un valor afegit.

Que tingueu un Sant Jordi deliciós! Us ho desitgem les tres autores d’aquest bloc: Anabel, Cris i Lídia!

Aliments de temporada

La terra acomiada el fred,

tot parint regals com les maduixes,

que engalanen horts i piles de fuiteries

i els plats de les postres:

els agrada nedar entre pebre, vinagre o nata

sota una pluja de sucre morè.

Són robins perfumats que tinten els dits

i pinten els llavis.

Maduixes. El seu gust vermell

fa que els records se m’esmunyin pels ulls:

A l’àvia li agraden i l’avi les cull per ella.

I el pa sempre és a taula:

“Menja, nena, que el pa no engreixa,

això és força”.

I així passen els dies de primavera,

recuperant-nos, amb el pa,

de les antigues i les noves absències,

i amb la dolçor de la son, la memòria i les maduixes.

LÍDIA

2 Respuestas a “Deliciós Sant Jordi

  1. ¡Pero qué artista es mi niña! Y cómo abre el apetito el poema…

Deja un comentario