Per celebrar el dia més bonic de l’any, us deixem un poema que vaig presentar la setmana passada al concurs del forn de pa La Llibreria que es troba a la cruïlla dels carrers Diputació i Aribau de Barcelona (Aribau, 22). M’encanta el local per la seva llum i perquè sóc panarra de mena, a més, el somriure del forner, el valencià, Juli Álvarez, i la seva simpatia et fan tornar sempre. El local fa honor de la llibreria que abans ocupava aquest local i per això, fan tot d’activitats relacionades amb la literatura, com presentacions de llibres dins mateix de l’obrador o aquest concurs literari de Sant Jordi de temàtica gastronòmica. El premi: mig quilo de pa cada dia durant un mes (no vaig poder resisistir-me a participar-hi, tot i que encara no sé si he tingut sort!). És un petit gran descobriment que de ben segur tindrà entrades posteriors, per parlar de les seves especialitats i la seva visió de negoci, encarada a donar un valor afegit.
Que tingueu un Sant Jordi deliciós! Us ho desitgem les tres autores d’aquest bloc: Anabel, Cris i Lídia!
Aliments de temporada
La terra acomiada el fred,
tot parint regals com les maduixes,
que engalanen horts i piles de fuiteries
i els plats de les postres:
els agrada nedar entre pebre, vinagre o nata
sota una pluja de sucre morè.
Són robins perfumats que tinten els dits
i pinten els llavis.
Maduixes. El seu gust vermell
fa que els records se m’esmunyin pels ulls:
A l’àvia li agraden i l’avi les cull per ella.
I el pa sempre és a taula:
“Menja, nena, que el pa no engreixa,
això és força”.
I així passen els dies de primavera,
recuperant-nos, amb el pa,
de les antigues i les noves absències,
i amb la dolçor de la son, la memòria i les maduixes.
LÍDIA
¡Pero qué artista es mi niña! Y cómo abre el apetito el poema…
Gracias, Ana! Vamos a necesitar fuerzas, con las misiones que nos quedan esta semana! :*)